• Gratis frakt ved kjøp over 500 kr
  • Vi sender til Norge en gang i uken
  • Enkel retur - 30 dagers angrerett

Slik reduserer du faren for at hesten skal skli

Å skli kan forårsake store problemer for hester, både på beite, på rideturer utendørs og til og fra stallen. Det er alltid viktig å redusere faren for at hester skal skli.

For en hest som sklir, kan det innebære ødeleggende konsekvenser. Det er derfor viktig å forebygge risikoen så mye som mulig. Rir man ute, anbefaler vi å bruke brodder. Brodder skrur rytteren inn selv før rideturen. Det er sikrere å bruke fire brodder istedenfor bare to. Man kan også bruke blindplugger når broddene ikke er i bruk, slik at hullene ikke ødelegges.

Hester som går uten sko, klarer glatt føre bedre. Hester som er skodd, må ha brodder når det er glatt, så de ikke sklir på rideturen. Det er også mulig å bruke brodder på beitet, men da anbefales det særlig å sette på kopper i tilfelle hesten skulle sparke seg selv. Det beste er at de går alene på beitet for å unngå skader.


Hvor ofte bør man bytte brodder?

Man ser når de har mistet formen, da skal man bytte. Men hvor ofte man bør bytte, er vanskelig å si, siden de slites mer hvis hestene har dem på på beitet enn hvis man rir ut to ganger i uka.

For å unngå at hester sklir på vei til og fra beitet, anbefaler i strø med sand. Hvis det er snø. anbefales det også å bruke snøsåler på hestene. Snøsåler settes på av hovslageren mellom hoven og skoen. Sålene forhindrer at det dannes kladder under hovene.