• Gratis frakt ved kjøp over 1000 kr
  • Vi sender til Norge en gang i uken
  • Enkel retur - 30 dagers angrerett

Når vannet fryser på beitet og i drikkekar, kan det være vanskelig å få hestene til å drikke nok. Den beste løsningen er varmebaljer som hindrer vannet i å fryse, og holder det på en lunken temperatur som hestene liker.

Går hestene ute på løsdrift, er det absolutt å foretrekke at man har varmebaljer for å sikre at de faktisk får i seg vann.

Vinter og kulde innebærer at vannbøtter og rør til drikkekar lett kan fryse. For å sikre at hestene får i seg nok vann, er en varmebalje den beste løsningen.

Varmebaljer kobles til el-uttak og har en varmeslynge i baljen som gjør at vannet blir litt lunkent. Hester foretrekker faktisk litt lunkent vann framfor iskaldt vann, selv om det ikke er farlig for dem å drikke iskaldt vann.

Hester trenger omtrent 5 liter vann per 100 kilo kroppsvekt i hvile. Det betyr at en hest som veier rundt 500 kilo, trenger 25 liter vann om dagen – uansett årstid. Hvis hesten arbeider eller dier føll, trenger den betydelig større mengder vann. En hest som arbeider eller trener, kan miste 10–15 liter kroppsvæske per time. Hopper som har føll de dier, trenger omtrent 50 liter vann per døgn.

Hvordan merker man om hestene drikker for lite?

Det ser man på vannet, om det ikke endrer seg. Kommer det snø, er det også mange hester som spiser snø.

Bygg en isolert vannbalje

Hvis man ikke har mulighet til å bruke en varmebalje, går det an å henge opp en ekstra vannbøtte med varmt, ikke kokende, vann i. Vannet i den bøtta vil da kjøles ned, men fryser forhåpentlig ikke i løpet av dagen eller natta. På den måten har hestene alltid vann å drikke. Hvis det brukes drikkekar på beitet, bør de kompletteres med en vannbøtte i de kalde vintermånedene, i tilfelle rørene skulle fryse. Man kan også bygge en egen isolert vannbøtte. Det gjør man ved først å ta en balje og så legge isopor i den og til slutt setter man i en mindre balje. Da blir innerbaljen isolert og tåler kulda bedre.